Balogh Kúria, Hajdúszoboszló, Keleti-Főcsatorna, D-109

Technikai leírás / Galéria / Kapcsolat

Az újonnan épített, 2014-től, minden évszakban elérhető* nagyon szép „paraszt-reneszánsz” stílusú, vályogból készült ház közvetlenül a Keleti-Főcsatorna partján található Hajdúszoboszlótól 3km-re, Budapest irányában. A stílusosan berendezett házban 4 kétágyas szoba, 2 zuhanyzós fürdőszoba külön WC-el, 1 a konyhát is magába foglaló nappali várja a vendégeket. A nappaliban ősi formájú kemence-kandalló található, amely varázslatos hangulatot ad a hűvös-hideg napokon. Dohányzás csak a házon kívül lehetséges az önöket követő kedves nem dohányzó vendégek miatt. A ház előtt fedett terasz van kialakítva. A ház mögött található a grillezésre, bográcsozásra alkalmas tűzhely.

Az árnyas, napos, virágos kertben fedett hintaágy, a gyermekek számára, mászókötél, gyűrű, hinta található. A ház körüli fák, bokrok kellemes árnyat adnak és mindig jó levegőt biztosítanak a házban pihenők számára. A kertben a tűzhely mellett épült egy favázú fedett pavilon nagy asztallal, padokkal amik biztosítják a kényelmet a kinti sütés-főzéshez, a közös együttléthez. A háztól 20 méterre folyik a Keleti-Főcsatorna, rajta saját napozásra, horgászásra alkalmas stéggel. Műanyag 2 személyes evezős csónak bérelhető.

A háztól kb. 5km-re található a Nádaspart komplexum (www.nadaspart.hu), ahol nagyon szép tájvédelmi jellegű környezetben lehet strandolni (homokos part), piknikezni, horgászni, csónakot, kenut, kajakot bérelni. Kis házi állat nem probléma! A háztól kb. 6 km-re van a város fedett uszodája a nagyhírű termál-aquapark-egészség centrum, ami autóval kb. 15’ alatt érhető el. Lovaglási lehetőség van a közelben kb. 4 km-re ami autóval kb. 10’ alatt érhető el. A csendes, békés remek termál vizű nádudvari strandfürdő mindössze 10 km-re van.

A család tagja(i) fogadják a kedves vendégeket és mindig segítséggel vannak a vendégek felé annak érdekében, hogy pihenésük emlékezetes legyen a házban és rendszeresen visszajárók legyenek.

*A fűtést igénylő hónapokban a ház bérlése külön, időben történő megegyezést igényel, tekintettel a ház több napon át tartó felfűtésére, az időjárási viszonyokra. Ezek miatt fent tartjuk a jogot, hogy adott esetben a házat nem tudjuk biztosítani.