HÁZIREND

Balogh-Szatmári Kúria

Szeretettel üdvözöljük Kúriánkban, ahol családias hangulatú vendégszeretettel várjuk vendégeinket. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmi ne zavarja nyugalmukat és feltöltődve, kellemes élményekkel távozzanak tőlünk. Mi is a házban élünk, tehát kérdések, kérések vagy bármilyen probléma esetén gyorsan tudunk reagálni. Nyílt, barátságos emberek vagyunk, szívesen beszélgetünk s tartunk kapcsolatot a vendégeinkkel, meghagyva ugyanakkor a teret és nyugalmat számukra.

1. BEJELENTKEZÉS, KIJELENTKEZÉS, KAPCSOLATTARTÁS

A kapcsolattartók és egyben a ház tulajdonosai: Balogh József  (Tel.: +3620-977-8624, email: baloghj1000@gmail.com) és Balogh Józsefné, Rózsika (Tel.: +3620-621-2815, email: szatmarirozsika@gmail.com).

A vendégek érkezésekor és távozásakor általában személyesen jelen vagyunk, hogy a házat és a kulcsokat átadjuk és átvegyük. Amennyiben érkezésükkor nem tudunk jelen lenni, részletes instrukciókkal várjuk vendégeinket.

Bejelentkezés 14:00h-tól 18:00h-ig, kijelentkezés 08:00h-tól 10:00h-ig. Ezen kívüli időpontokat és a csomagok megőrzését is általában tudjuk vállalni, de ehhez feltétlenül előzetes megbeszélés szükséges. A foglalásnál kérjük előre jelezni az ilyen igényeket. Telefonos elérhetőséget foglaláskor kérünk megadni, hogy mi is fel tudjuk venni a kapcsolatot vendégeinkkel.

Amennyiben a lefoglalt időpont lejárta előtt elutazik, szállásdíjat nem térítünk vissza.

A házban csak a foglalásban elfogadott számú, előre bejelentett személy tartózkodhat, amit a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet. A házban maximálisan elszállásolható személyek száma: 6 fő. 2 év alatti gyerekeket előzetes egyeztetés alapján tudunk fogadni, tartózkodásuk ingyenes. A házban vendégeket fogadni nem lehet.

2. ADATSZOLGÁLTATÁS

A vendégek bejelentkezéskor kötelesek olvashatóan kitölteni a regisztrációs űrlapot angol vagy magyar nyelven. A vonatkozó hatósági előírásoknak megfelelően a regisztrációs űrlapon megadott adatokat a vendégek személyes okmányai alapján egyeztetjük, és azokat a Vendégem online hivatalos rendszerben rögzítjük.

A vendégek érkezéskor át kell adják személyazonosításra alkalmas dokumentumaikat, hogy eleget tudjunk tenni a vendégekre vonatkozó adatszolgáltatással kapcsolatos hatósági előírásoknak, az adatokat a Vendégem rendszerben rögzíteni tudjuk.

Rendelkezünk a vendégekkel kapcsolatos adatkezelésre vonatkozó jogszabályok, azon belül a vendégek és szállásadók jogainak és kötelezettségeinek ismeretével.

Az adatszolgáltatási előírásokkal kapcsolatos információk az alábbi hivatalos webhelyen érhetők el: https://info.ntak.hu/adatszolgaltatas

Részünkről mindent megteszünk személyes adataik biztonsága érdekében és azokat az illetékes hatóságokon kívül másnak nem adjuk ki!

 A számla kiállításához számlázási címet kérünk megadni.

Mivel a vendégház a város külterületén áll, az IFA-t (Idegenforgalmi Adó) „önkormányzati mentesség” alapján nem kell megfizetni.

3. A HÁZ, KERT ÉS ERDŐ HASZNÁLATA

A ház és kert berendezési tárgyait kérjük, rendeltetésüknek megfelelően használják, azok állagának megóvására ügyeljenek. A vendégek és a gyerekek a játszóteret és játszó eszközöket, valamint az egyéb kültéri pihenő és főző eszközöket kizárólag saját felelősségükre használják, az azok használatával kapcsolatban keletkezett károkért és balesetekért felelősséget nem vállalunk.

A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, párnákat, ágyneműt stb. a házból kérjük, ne vigyék ki! A bútorokat mozgatni, átrendezni nem szabad.

Vendégházunk területén házi kedvenceket nem tudunk fogadni, megértésüket köszönjük.

Érkezéskor a vendégek a szálláshely felszerelését átveszik. Távozáskor a szobákat átnézzük és a fentiek értelmében az esetleges károkat a vendég köteles a helyszínen megtéríteni.

Bármilyen meghibásodást kérjük, haladéktalanul jelezzenek, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

A TV beállításait kérjük, ne állítsák el!

Gyermekek a házban és a kertben csak szülői vagy más felnőtt felügyelete mellett, csak saját felelősségre tartózkodhatnak. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.

Felhívjuk figyelmüket az erdő veszélyeire (pl. lehulló ágak, botlás, csalán, rovarok). Az erdőnek a házigazdák lakrésze felőli oldalán található egy kerti tó, mélysége 0,5-1,8 méter. Gyerekek a tavat csak felnőtt kíséretében nézzék meg! A tóba semmit nem szabad bedobni!

Felhívjuk figyelmüket a kullancsveszélyre. A nap végén ajánljuk, hogy mindig ellenőrizzék magukat és a gyerekeket!

Előzetes jelzés alapján kérésre kisbaba ágyat és etetőszéket tudunk biztosítani.

Kérjük, a házból való távozáskor a házat mindig zárják be, a kulcsot tegyék biztonságos helyre vagy vigyék magukkal. Az átadott kulcsok esetleges elvesztését kérjük haladéktalanul jelezni. A kucsok elvesztése esetén 40.000 Ft zárcsere díjat számítuk fel.

A házban biztonsági széf található, javasoljuk, hogy értéktárgyaikat, irataikat ebben tartsák. A házban hagyott és a széfben elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.

Kérjük, hogy a bejárati ajtót és szúnyoghálót mindig tartsák zárva elkerülendő a legyek, szúnyogok, bogarak, apró rágcsálók bejutását a házba.

Az utcai cipőket kérjük, az étkezőasztal mellett helyezzék el és a házban papucsot használjanak.

A WiFi a ház egész területén ingyenesen, jelszó nélkül elérhető.

Kérjük, a szaunába mindig használjanak fürdőlepedőt, és azt használat után ne felejtsék el kikapcsolni. A vizes törölközőket kérjük ne tegyék a bútorokra, csak a ruhaszárítóra.

A házban és a kertben 22.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni, hangosan zenélni vagy zenét hallgatni. Kérjük, hogy a csendes időzónán kívül is tiszteletteljesen és körültekintően viselkedjenek, nem zavarva a környezet nyugalmát.

4. TAKARÍTÁS

A vendég egy hétnél rövidebb tartózkodása alatt csak külön kérésre végzünk takarítást. Takarítási igényüket kérjük, egy nappal előre jelezzék. A ház takarítási díja 5.000 Ft alkalmanként. Egy hétnél tovább tartózkodó vendégeink esetében a hét fordulónapján elvégzett ágynemű és törölköző cserét és takarítást a foglalási ár tartalmazza. Alkalmankénti ruha mosatás igényelhető, melynek díja 5.000 Ft alkalmanként.

5. HŰTÉS, FŰTÉS

Kérjük, az energiafogyasztásra fokozottan ügyeljenek, minden energiafajtából csak a szükséges mennyiséget használják!

A légkondicionálót a házból való távozáskor, a lámpákat éjszakára, a házból való távozáskor kérjük, kapcsolják le. Kérjük, a légkondicionálót csak csukott ablakok és bejárati ajtó mellett használják!

Hűvös időben a kandallóban történő begyújtáshoz fa igényelhető, melynek díja 3.000 Ft alkalmanként. A kandalló működését kérésre megmutatjuk, ezért kérjük, nélkülünk ne gyújtsák be és ne használják a kandallót! Amikor a tűz ég a kandallóban a páraelszívót tilos működtetni, mert az kiszívja a füstöt a kandallóból!

6. FŐZÉS, ÉTKEZÉS

Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában, étkezőben és a teraszon tegyék. Ételt a nappaliba és a szobákba bevinni tilos!

A mikrohullámú sütőbe fém tárgyat ne tegyenek be!

A lefolyókba ne engedjenek vagy tegyenek dugulást okozó anyagokat!

A WC-be szigorúan csak WC papírt dobjanak, minden egyéb anyagot (higiéniás betéteket, papírzsebkendőt, szalvétát, papírtörlőt) csak a szemetesbe dobjanak!

A grillezéshez fa gyűjthető az erdőben, 10 kg fát ingyen biztosítunk.

A keletkezett hulladékokat kérjük, szelektíven gyűjtsék és helyezzék el a kihelyezett tárolókban (zöld (komposzt), háztartási, plasztik, papír, üveg ), melyek rendszeresen ürítésre kerülnek. A plasztik anyagokat, a sörös és egyéb dobozokat kérjük, teljes kiürítés után nyomják össze úgy tegyék a kukába!

7. DOHÁNYZÁS, TŰZ

A dohányzás és nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS! Dohányozni épületen kívül is csak az erre kijelölt helyen szabad!

A füstjelző és a szénmonoxid érzékelő jelzése esetén azonnal értesítsenek bennünket!

8. STRANDFÜRDŐ, VÁROS

A városban számos helyen, a fürdő környékén a parkolásért fizetni kell, de vannak ingyenes parkolási lehetőségek. Ezekről tudunk tájékoztatást adni, csakúgy mint az éttermekről, környékbeli látványosságokról, program lehetőségekről és egyéb praktikus dolgokról.

9. EGYÉB

Vendégeink ingyenesen használhatják a rendelkezésre bocsátott kerékpárokat. A kerékpárokat használat után a tárolóhelyen kérjük elhelyezni!

Transzfer kérhető, Király Taxi, +3630-9358831, kiralytaxi.hu

A városi orvosi ügyelet a +3652-362-618 számon érhető el. Általános segélyhívó számok: Mentők 104, Rendőrség 107, Tűzoltóság 105. Az ügyeletes gyógyszertárakról kérdezzenek minket!

Kérjük, hogy távozás előtt tegyenek bejegyzést a vendégkönyvbe! Az esetleges pozitív észrevételek nagyon köszönjük, azok mellett kérjük mondják el kritikai észrevételeiket is, hogy azok alapján javítani tudjunk szolgáltatásunkon és vendégeink kényelmén.

Probléma, kérdés, kérés esetén nyugodtan keressenek bennünket, a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk vendégeink számára.

A vendég a foglalásával a Balogh-Szatmári Kúria házirendjét elfogadja.

Köszönjük, hogy minket választottak, jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!

Hívjon most!

+36 (20) 977-8624

+36 (70) 621-2815

E-mail:

baloghj1000@gmail.com

Ajánlatkérés